Usein kysyttyä

Täältä löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin liittyen kynsisieneen, kynsipsoriaasiin ja Nalox-kynsisienihoitoon.

Klikkaa alla olevaa kysymystä nähdäksesi vastauksen!

 • Onko kynsisieni tarttuvaa?

  Kynsisienen (onychomychosis) muodostaa pieni, elävä mikro-organismi, joka elää kuolleesta ihokudoksesta ja vastaus kysymykseen: “Onko kynsisieni tarttuvaa” [L1] on Kyllä. Sieni voi tarttua henkilöstä toiseen, joko suorasta tai epäsuorasta kosketuksesta ja se leviää helposti. Sieni voi levitä myös omasta varpaankynnestäsi toisiin varpaankynsiisi, sekä sormenkynsiin. Riski kynsisienen saamiseen on erityisen suuri lämpimissä ja kosteissa ympäristöissä, jossa sieni erityisesti viihtyy, tällaisia ovat esimerkiksi uimahallit ja uima-altaat, yleiset suihkutilat ja pukuhuoneet. Kynsisieni tarttuu myös henkilökohtaisten tavaroiden välityksellä, esimerkiksi lainaamalla pyyhkeitä, kenkiä tai kynsileikkureita henkilöltä, jolla on kynsisienitartunta. Kynsisieni voi tarttua myös kynsistudioista kynsilakan tai kynsistudiossa käytettävien välineiden välityksellä, jos näitä ei ole huolellisesti sterilisoitu.

  Jos sinulla on kynsisienioireita – kuten värjäytymiä, haurastumista, vääristynyt tai paksuuntunut kynsi – on hyvin mahdollista, että olet saanut kynsisienitartunnan ja tällöin on erityisen tärkeää huolehtia hyvästä hygieniasta välttääkseen kynsisientä leviämästä ja tarttumasta toisiin ihmisiin. Noudata näitä ohjeita tulehduksen hoitoon, sekä kynsisienen leviämisen välttämiseen:

  • Vältä paljain jaloin kävelyä kotona ja yleisissä tiloissa
  • Älä lainaa kenkiäsi muille
  • Vaihda kenkiä ja sukkia usein
  • Kuivaa jalat huolellisesti suihkun jälkeen
  • Älä käytä kynsilakkaa
  • Tuuleta jalkojasi aina kun mahdollista
  • Käytä paikallisesti käytettävää kynsisienihoitoa, kuten Nalox, suoraan tulehtuneisiin kynsiin

  Kynsisienen (onykomykoosi) voi saada kuka tahansa, iästä ja taustasta riippumatta, mutta urheilijoilla, uimareilla, ikäihmisillä ja henkilöillä, joilla on jokin tietty sairaus, kuten diabetes tai psoriasis, kynsisienitartunnan riski on suurempi. Ei ole täysin selvää, miksi toiset ihmiset ovat alttiimpia saamaan kynsisienen, mutta tulehdusriski liittyy heikentyneeseen immuunijärjestelmään.

  Lähteet:

  http://www.villagepodiatrycenters.com/laser-nail/laser-nail-faq.php
  http://nationalnailfungus.org/toenail-fungus-is-contagious/
  http://www.treatmentforonychomycosis.com/is-onychomycosis-contagious/

 • Onko kynsipsoriaasi tarttuvaa?

  Psoriasis on krooninen ihosairaus, joka voi myös ilmetä sormien- ja varpaidenkynsissä. Mutta onko kynsipsoriaasi tarttuvaa? Vastaus on Ei – Kynsipsoriaasi ei tartu henkilöstä toiseen. Ei ole täysin selvää mikä aiheuttaa kynsipsoriaasin, mutta immuunijärjestelmä ja perinnölliset tekijät vaikuttavat kynsipsoriaasin syntyyn. Jos jommalla kummalla vanhemmista tai sisaruksella on kynsipsoriaasi, on hyvin todennäköistä, että myös sinä voit saada kynsipsoriaasin ja jos molemmilla vanhemmillasi on kynsipsoriaasi, riski kasvaa huomattavasti. Myös ympäristötekijöillä on suuri merkitys kynsipsoriaasin syntyyn.

  Kynsipsoriaasi on yleisempi aikuisilla, kuin lapsilla ja se kehittyy yleensä varhaisessa aikuisiässä, mutta kuka tahansa voi saada kynsipsoriaasin. Kynsipsoriaasi voi ilmetä niin miehille kuin naisille taustasta riippumatta.

  Klassisia kynsipsoriaasin oireita ovat kuoppaiset, värjäytyneet kynnet, joihin toisinaan kehittyy paksuuntumista ja epämuodostumista. Vammat kynsilevyn alla voivat aiheuttaa kynnen erkanemista ihosta ja kynnen irtoamista. Vaikka kynsipsoriaasiin ei ole parantavaa hoitoa, voi oireita parantaa oikeanlaisella hoidolla.

  Lähteet:

  http://www.psoriasis.org/about-psoriasis/faqs
  http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/psoriasis/nail-psoriasis

 • Mistä Naloxia voi ostaa?

  Naloxia voi ostaa useimmista apteekeista.

 • Onko olemassa riski, että putkiloon pääsee sientä tai bakteereja?

  Putkilossa on sulkuventtiili, joka estää nesteitä tai muita aineita pääsemästä putkiloon.

 • Kuinka pitkään Nalox-putkilo riittää?

  Putkilon riittävyys riippuu sitä, kuinka moni tulehtunut kynsi vaatii hoitoa. Ohjenuorana voidaan sanoa, että yksi Nalox- putkilo riittää noin kolmeksi kuukaudeksi, kolmen kynnen hoitoon.

 • Voiko Naloxia käyttää raskauden ja imetyksen aikana?

  Kyllä, Nalox vaikuttaa vain paikallisesti.

 • Voivatko lapset käyttää Naloxia?

  Kuten useiden valmisteiden kohdalla, valmisteen käytöstä lapsille ei ole riittävästi kokemuksia.  Koska Naloxin käytöstä lapsille ei ole tehty tutkimuksia, suosittelemme varovaisuutta tuotteen käytössä lapsille ja on suositeltavaa kysyä lääkärin neuvoa ennen käyttöä.

 • Voiko kynsilakkaa käyttää hoidon aikana?

  Kyllä. Jos käytät kynsilakkaa Nalox-hoidon aikana, poista kynsilakka huolellisesti illalla. Levitä Naloxia vaurioituneille kynsille ennen nukkumaan menoa. Voit käyttää kynsilakkaa hoidetuille kynsille seuraavana päivänä. Toista tämä joka päivä, jos käytät kynsilakkaa hoidon aikana.

 • Liittyykö Naloxin käyttöön sivuvaikutuksia tai yhteisvaikutuksia?

  Lievää, ohimenevää ärsytystä kynttä lähellä olevassa ihossa ja kynnen värjääntymistä voi ilmetä. Joissakin tapauksissa osa kynnestä saattaa löystyä/irrota kynsipedistä, mikä toisinaan johtaa vaurioituneen kynnenosan irtoamiseen. Tunnettuja yhteisvaikutuksia lääkevalmisteiden kanssa ei ole.

 • Voiko kynsiä hoitaa Naloxilla, jos ei ole varma siitä onko kyseessä kynsisieni?

  Naloxin käyttö ei vaadi lääkärin diagnoosia ja tuotetta voi ostaa reseptivapaasti apteekista. Nalox parantaa kynnen ulkonäköä, vaikka värjäytymät ja kynsivauriot johtuisivat muista syistä kuin kynsisienestä. 

 • Miten Naloxia käytetään?

  Naloxilla hoidat helposti kynsisienen oireita ilman viilausta. Naloxia levitetään kerran päivässä värjäytyneelle tai vaurioituneelle kynnelle. 

  Lisätietoja saat klikkaamalla tästä.

 • Miten Nalox ehkäisee kynsisientä?

  Nalox muuttaa kynnen mikroympäristöä ja vahvistaa kynnen pintaa. Nalox poistaa elinolosuhteet, joissa sieni viihtyy ja estää tällä tavoin sienen kasvun.

Kynsisieni – lue lisää

Mitkä ovat kynsisienen oireet ja niiden hoitokeinot?

Mistä Naloxia voi ostaa?

Nalox on saatavilla lähimmästä apteekista ja verkkoapteekista.

Nalox – Ainutlaatuinen,
kolmitehoinen apu kynsisieneen

Nalox hoitaa ja ehkäisee kynsisientä, vähentää kynnen värjääntymistä ja vahvistaa sekä silottaa kynnen pintaa. Näkyviä tuloksia jo viikossa.

Lue lisää