Kynsisienen kotihoitokeinot

On olemassa monia väittämiä kotikonsteista kynsisienen hoitoon. Hoitoja on aina aloe verasta vihreään teehen sekä mentolivoiteeseen ja viinietikkaan. Mutta toimivatko ne?

Tarinoiden mukaan osa kotikonsteista näyttäisi auttavan kynsisienen hoidossa. Näistä väitteitä on kuitenkin olemassa vähän tieteellisiä tutkimuksia. Vaikka jonkun hoitokeinon voidaan nähdä sisältävän kynsisieneen vaikuttavia aineita, ei se välttämättä ole tehokas hoitokeino kynsisientä vastaan. Tämä siksi, että hoidon tulee vaikuttaa itse kynteen sekä kynsipetiin, jotta se tuhoaisi kynsisienen. Alla on joitakin suosittuja kotikonsteja, joita esiintyy usein eri medioissa ja internetissä:

  • Mentolivoiteet. Yleisesti yskän ja tukkoisuuden hoitoon käytettyä mentolivoidetta voidaan käyttää monen mielestä myös kynsisienen hoitoon. Ainakin yksi tieteellinen tutkimus tukee ideaa, että tymoliöljy (mm. timjamia sisältävä rintaan hierottava voide) on tehokas hoito kynsisieneen. Todisteet tästä ovat kuitenkin rajalliset.
  • Teepuuöljy. Teepuun lehdistä valmistettu tuote on luonnollinen desinfiointiaine, joka toimii monien sienten ja bakteerien hoitoon. Teepuuöljyä on käytetty kauan ihotulehdusten hoitoon Australiassa ja sen on osoitettu olevan tehokas jalkasienen eli jalkasilsan hoitoon. Hoidettaessa kynsisientä, öljyä levitetään tulehtuneeseen kynteen kahdesti päivässä vähintään kahden kuukauden ajan. Joskus teepuuöljyä sekoitetaan laventeliöljyn kanssa.
  • Viinietikkaliuos. Liuokset voivat rajoittaa joidenkin bakteerien kasvua ja ovat suosittu kotikonsti kynsisienen hoitoon. Näkyvien muutosten saaminen voi kuitenkin kestää kauan.
  • Aloe vera sisältää sieniä ja bakteereja torjuvia ainesosia ja sen on väitetty hillitsevän kynsisientä sekä kynnen kasvun edistämistä. Aloe veraa voi käyttää jalkaliuoksena tai suoraan kynteen hierottuna.
  • Yrtit. Eri yrtit, kuten valkosipuli, inkivääri, timjami ja kamomilla hillitsevät bakteerien ja sienten kasvua. Niitä hyödynnetään immuunijärjestelmän tehostamiseen ja niillä voi olla jotain vaikutusta erittäin lieviin kynsitulehduksiin. Vaikkakin tieteellistä tutkimusta tukemaan tätä väitettä on vähän.

Nalox – Kolmivaikutteinen apu kynsisieneen

Nalox – Kolmivaikutteinen apu kynsisieneen

Nalox hoitaa ja ehkäisee kynsisientä, vähentää kynnen värjäytymiä sekä vahvistaa ja tasoittaa kynnen pintaa

Kynsisieni (kynsisieni-oireet)

Psoriaasipotilailla on suurentunut riski kynsisieni-infektioon

Nalox – Ainutlaatuinen, kolmitehoinen apu kynsisieneen

Nalox hoitaa ja ehkäisee kynsisientä, vähentää kynnen värjääntymistä ja vahvistaa sekä silottaa kynnen pintaa. Näkyviä tuloksia jo viikossa.

Lue lisää