Kynsisienen hoito

Mitä aikaisemmin aloitat kynsisienen hoidon, sen paremmat mahdollisuudet kynsisienestä on parantua täysin.

Kynsisienen hoito on haastavaa, koska kynsisieni-infektio tunkeutuu kynnen sisään ja on siksi vaikeasti hoidettavissa. Vaikka infektio saataisiinkin onnistuneesti kuriin, on vanhan kynnen korvauduttava uudella kynsikasvulla, ennen kuin kynsisienitulehdus on kokonaan parantunut.

Sormienkynsissä tähän voi kulua aikaa jopa puoli vuotta hoidon aloittamisen jälkeen ja varpaankynsissä, jotka kasvavat hitaampaan tahtiin, vastaava aika saattaa olla jopa kokonaisen vuoden. Jos vahingoittuneiden kynsien oireita ilmaantuu, tulisi vaivaa hoitaa apteekista saatavilla paikallishoitotuotteilla. Jos tämä ei riitä ongelman poistamiseen, kannattaa ottaa yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen.

On hyvä muistaa, että mitä pikemmin hoito aloitetaan, sitä paremmat ovat mahdollisuudet tulehduksen onnistuneeseen hoitamiseen. Kunnollinen kynsienhoito, kuten jalkojen pitäminen kuivina ja viileinä, tilavien kenkien käyttäminen ja kynsien säännöllinen siistiminen auttavat myös huomattavasti tulehduksen hoidossa ja ennaltaehkäisemisessä. Kynsisienen hoito vaatii kärsivällisyyttä ja hoitoa ei kannata lopettaa ilman, että keskustelee lääkärin tai jalkahoitajan kanssa. Seurauksena hoidon lopettamisesta liian aikaisessa vaiheessa voi olla kynsisienihoidon epäonnistuminen.

Paikallisesti käytettävät kynsisienihoidot

Kynsisieni, jossa tulehdus ei vielä ole levinnyt kynsimatriisiin, voidaan hoitaa paikallisesti käytettävillä itsehoitovoiteilla tai antifungaalisilla kynsilakoilla. Nalox on kliinisesti tutkittu paikallishoito kynsisieneen. Nalox hoitaa kynnen sienitulehdusta sekä psoriaasikynttä ja tuote soveltuu myös diabeetikoille. Fysikaalisella antifungaalisella vaikutuksella Nalox eliminoi tyypillisesti kynsi-infektiota aiheuttavan sienen. Nalox-tuotteessa on keratolyyttinen vaikutus, joka pehmentää kynnen pintaa hellävaraisesti ja poistaa värjäytymiä, sekä vahingoittunutta kynsikudosta, tehden kynnestä sileämmän ja vähemmän paksuuntuneen. Sitomalla kynteen kosteutta Nalox vahvistaa kynnen pintaa ja tekee kynnestä toimivamman. Hoidon ensimmäiset näkyvät tulokset ovat havaittavissa jo viikon käytön jälkeen*.

Nalox hoida kynsisieni

Suun kautta annosteltavat kynsisienihoidot

Jos kynsisieni on levinnyt kynnen juureen saakka, ja jos paikallishoidoista ei ole ollut apua, kyseeseen saattavat tulla suun kautta otettavat lääkkeet. Kyseiset lääkkeet ovat ainoastaan lääkärin määräämiä ja niitä käytetään vakavimpiin kynsisienien hoitoon. Suun kautta otetuilla kynsisienilääkkeillä saattaa ilmetä useita sivuvaikutuksia, kuten maksan toksisuutta, suolisto-ongelmia ja päänsärkyä.  Ennen suun kautta otettavan kynsisienilääkekuurin aloittamista tulee varmistaa, ettei lääkkeellä ole mahdollisia yhteisvaikutuksia muiden käytössä olevien lääkkeiden kanssa.

Muut kynsisienen hoitokeinot

Vakavimpiin ja kivuliaisiin kynsisieniin, joiden paranemiseen eivät ole auttaneet eri hoitokeinot, joudutaan kynsi mahdollisesti poistamaan ja tämän jälkeen ihoa tulee hoitaa päälle levitettävällä voiteella. Tämä hoito on usein tehokas, mutta kivulias ja hetkellisesti lamauttava. Uudemmat hoitokeinot sisältävät laserhoitoa, ultraääntä ja fotodynaamista terapiaa.

Vahingoittuneet kynnet

Vahingoittuneet kynnet voivat aiheuttaa stressiä.

Nalox on ainutlaatuinen hoito kynsisieneen – kolmivaikutteisella teholla

Kerromme, miksi Nalox on pitkäaikainen valinta kohti paranemista.

Nalox – Ainutlaatuinen, kolmitehoinen apu kynsisieneen

Nalox hoitaa ja ehkäisee kynsisientä, vähentää kynnen värjääntymistä ja vahvistaa sekä silottaa kynnen pintaa. Näkyviä tuloksia jo viikossa.

Lue lisää